Welcome to The Food is ONE - select location

Филиал на достъпно място иска да открие РБ „Николай Вранчев“

Филиал на достъпно място иска да открие РБ „Николай Вранчев“

Свой филиал на достъпно място иска да открие РБ „Николай Вранчев“ в Смолян. Идеята е на новия директор Светлана Хаджиева, а целта е да се даде възможност на всички хора да ползват библиотечните услуги. „Всички знаем, че достъпа до културния комплекс е труден. Няма необходимия транспорт, който да свързва центъра на града с културния комплекс. В тази връзка, нашите усилия са насочени към изнесени форми на библиотечно обслужване.

Ние сме задължени да предоставяме библиотечно обслужване на всички които желаят. Имаме намерение да открием филиал, който да е на достъпно място за нашите потребители, така че да се даде възможност на хората, да ползват всички библиотечни услуги, които се предоставят и в основната сграда. Те да бъдат изнесени и достъпни за нашите потребители“, каза Хаджиева. Освен това библиотеката има още една идея, която ще бъде реализирана следващата година – да се отвори лятна читалня на стария център в града ни. „Ще имаме различни инициативи с представяне на автори, хората ще могат да разгледат и периодичния ни печат, а също и да четат на открито“, отбеляза директорът на библиотеката.

Светлана Хаджиева е директор на РБ „Николай Вранчев“ в Смолян от месец юли тази година. Нейното желание, като ръководител на културната институция, е тя да стане модерен, съвременен, достъпен образователно-информационен център, в който потребителите да открият това, което търсят като информация. „Поставила съм си доста цели и приоритети. На първо място искам да модернизираме част от обслужващите звена, където нашите потребители да срещнат модерна обстановка, да се почувстват привилегировани, да има къде да седнат да намерят информацията, която ги интересува“, каза още Хаджиева.

leave your comment


Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *